+32(0)497/97.44.37 info@detheeliefhebber.be

De Koffieliefhebber

Stijn van Schoonlandt, oprichter van de ‘Koffieliefhebber‘, heeft reeds sinds lang een boontje voor ‘specialty’ koffie. Vanuit zijn passie besliste hij in 2014 om er volledig voor te gaan. Na uitgebreide opleidingen in het vak, richtte hij eind 2014 zijn zaak op. Sindsdien brandt hij uiterst exclusieve single-origin koffiebonen op ambachtelijke wijze. In het gamma van de koffieliefhebber kan je koffies terugvinden uit Costa Rica, Colombia, Nicaragua en Kenia.

Na koffie groeide al snel de interesse voor thee

De Theeliefhebber

Eind 2015 ging Stijn opnieuw in de leer om Theesommelier te worden. Sinds november 2016 is hij de trotse bezitter van een ITMA  certificaat van Theesommelier en Master Theeblender. Dit laat hem toe ook zelf eigen theeën te blenden en kwaliteitsvolle theeën te onderscheiden van andere. Zijn tweede nieuwe passie werd geboren … en zo ontstond ook de ‘Theeliefhebber’. 

Na zijn ITMA opleidingen waren zijn drie theemeesters zo enthousiast over hem, dat hij eveneens de rol van regionaal Directeur voor Europa heeft gekregen. Sinds 2017 verzorgt Stijn binnen Europa de ITMA Theesommelier opleidingen en opleidingen voor Theeblenden. 

In 2018 ging Stijn terug in de leer, ditmaal voor de titel van ITMA gecertificeerd Theemeester, die hij  begin november 2018 behaald heeft. Tot op heden is hij de enige Belg die deze titel van Tea Master draagt! Iets om fier over te zijn …

Ik heb reeds verschillende eigen thee blends op mijn naam staan,  waaronder Crispy Chocolate.  Aangezien de reviews van mijn theemeesters voor deze thee zo overweldigend waren, hebben we deelgenomen aan het ‘International Tea Championship’. En we kunnen met fierheid melden dat we met deze thee in 2017 de 3de plaats behaald hebben!!

Leen stapt mee in de zaak …

Zijn passie heeft hij tevens kunnen doorgeven aan zijn vrouw Leen. Ze draait sinds oktober 2016 ook actief mee in de zaak, en is verantwoordelijk voor marketing en sales. Samen hebben Stijn en Leen zich tot doel gesteld hun passie ook verder te delen met anderen via workshops, lezingen, proeverijen,  …  “Wij willen mensen terug leren koffie en thee drinken en ze leren genieten van een smaakvol kopje”.

Sinds oktober 2016 zijn we tevens Straffe streek producent.

Eind mei 2017 name we ons ‘Handmade In Belgium’-label in ontvangst en zijn we ook HIB-ambassadeur.

In de Pers

logo_leuven actueel
ROBTV logo