+32(0)497/97.44.37 info@detheeliefhebber.be

Onze theesommelier Stijn is sinds eind oktober 2016 gecertificeerd als theesommelier en master thee blender bij ITMA, en geeft sindsdien in Londen ook cursussen theesommelier en (sinds dit jaar ook) theeblenden voor deze internationale theeassociatie.

Hiermee is hij natuurlijk al een groot ‘thee’expert, maar om zich nog meer te professionaliseren wenst hij nog een stapje verder te gaan, namelijk de titel van ‘tea master’ bekomen. Aldus vertrok Stijn eind mei richting San Diego, om daar met enkele andere theesommeliers in de leer te gaan bij de befaamde Tea Master en theeproducent Roy Fong.

Net zoals de weg naar ‘Theesommelier’ heel wat inspanningen heeft gevergd, is ook het pad naar ‘Tea Master’ zeker niet te onderschatten. Deze titel behalen vereist dat de wereld van thee je eigen is en je thee in al haar aspecten volledig beheerst. Slechts weinigen bekomen deze titel en het is dan ook een hele prestige als je deze kan ontvangen. Om een idee te geven : Wereldwijd zijn er momenteel slechts 330 erkende ITMA Tea Masters.

Waar ligt het verschil met het kennisdomein van een ‘Theesommelier’? Als ‘Tea Master’ ken je alle knepen van het vak, en ben je de ‘docent’ voor de theesommeliers. Als ‘Tea Master’ beheers je de criteria waaraan een theesommelier voldoet, maar dan op een nog meer professioneel niveau.

Naast kennis van de verschillende theevariëteiten over de hele wereld, heeft een Tea Master expertise op het gebied van oogst- en verwerkingsmethodes, theetradities- en ceremoniën en weet hij/zij perfect hoe thee gezet en geserveerd wordt op basis van de specifieke eigenschappen van de thee.

Wij wensen onze Theesommelier veel succes op zijn pad naar het bekomen van de titel van Thee Meester!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *